31. toukokuuta 2010

Kesälaitumille lämmintä mukaan

Viimeinen keväthuivi on valmistunut. Luonnonvalkoinen shetlantilainen tyttären ihanalle hoitotädille kiitoksena kuluneesta keväästä. Neiti heittäytyy huomisesta kesälaitumille, voi kun pääsisi jo itsekin.


Lanka: Novita luxus alpaca 128 g
Puikot: 4,5 mm pitsi-addit
Koko: 163 x 86 cm

Se on valkea, pehmeä ja kaunis. Mitäs tästä sen enempää turisemaan.
Hieman harmittaa huivin yläreuna, jäi pikkuisen mutkalle.


KYH alkaa noin tunnin kuluttua ja sormet jo syhyävät. Tämän illan neulekerhoon otin mukaan herkullisen fetapiirakan lisäksi vain kerittäviä lankoja, sillä uusia töitä ei ole nyt tietenkään kesken ja vanhoja keskeneräisiä ei nyt muistella. Kohta niiden keskeneräisten kasa on niin hurja, että hirvittää... Ensin suunnittelin valvovani keskiyöhön ja neulovani hetken, nyt kuitenkin silmät ja hieman muukin pääkoppa ilmoittelee, että nukkuminen olisi parempi vaihtoehto. Aamulla on kuitenkin herätys jo kuuden pintaan. Ehtiihän sitä puikkoja kalisuttaa...

5 kommenttia:

 1. On kyllä mahottoman ihana! =) Varmasti on hoitotäti mielissään. Onnea urakkaan! =)

  VastaaPoista
 2. Mulla ei tule noi Shetlandin pyörylät esille yhtä hyvin kuin sulla. En tajua, missä on vika. Ne on nimittäin mun mielestä oleellisinta tässä mallissa. Mulla on kyllä aika tiukka käsiala. Pitäisiköhän vaihtaa vielä suurempiin puikkoihin?

  VastaaPoista
 3. Riikka: Kiitos! Onnea tässä tarvitaankin, eilen teloin molemmat etusormeni ja neulominen on hieman työläämpään... Toivottavasti paranevat pian.

  Ellimelli: Mä käytän aika isoja puikkoja mielestäni, jotta pitsistä tulee "ilmavaa". Mullakin on tiukka käsiala ja siksi isot puikot. Voipi olla että isommat puikot auttais. Mä myös pingotan nuo aivan äärimmilleen. Joudun laittamaan painoja pingotusalustan reunoille, jotta se ei nouse, kun työ on niin kireällä. Silloin tuo kuviokin tulee kivasti esille kuivuneena.

  VastaaPoista
 4. Kiitos vinkeistä. Olen nyt tehnyt kokeiluversiot äidille ja siskolle, ehkäpä se kolmas huivi itselleni on sitten se täydellinen :-)

  VastaaPoista
 5. Eikös se niin mene, että kolmas kerta toden sanoo :D

  VastaaPoista

kiva kun kommentoit :)