15. helmikuuta 2011

$5 in Paris

Lämmin tunika valmistui juuri sopivasti viikonlopun pakkasiin. Halusin kokeilla ihan itsellekin neulomista välillä ja tämä paris on roikkunut jonossa jo hyvän aikaa. Ravelryssa törmäsin aivan ihanaan raidalliseen versioon tästä ja ajattelin, että tuollainen minullekin mutta yksivärisenä. Raidat leventää ja tätä takamusta ei ole tarvetta leventää ennestään sitten yhtään...


Ostin Lankabaarista Debbie Bliss Donegal Luxury Tweedia ensin 8 kerää ja myöhemmin nappasin mukaan jäljellä olleen yhden kerän, joka oli joutunut yksinään alekoriin. Lopulta sitten se yksi kerä olikin liikaa. Mutta parempi näin kuin yksi kerä vajaa. Ja sen yhden kerän voisi helposti tikuttaa hihoihin, mutta minä haluan lyhyet hihat, jotta en ihan paahdu tämän kanssa.


Ohje: $5 in Paris by Anna Peck 
Lanka: Debbie Bliss Donegal Luxury Tweed Aran, 
väri 360028, 384 g 
Puikot: 5 mm ja 5½ mm pyöröt
Ohjeessa on kovin avonainen kauluaukko ja minä halusin hieman pienemmän. Neljännellä yrityksellä vasta tuli sopivampi, on tuo hieman iso vieläkin, mutta ihan hyvä näinkin. Paita neulotaan ylhäältä alas yhtenä kappaleena, ilman saumoja.


Itse paita/tunika on mieleinen, tykkään hirveästi ja se valmistui juuri sopivasti tähän meneillä olevaan pakkasaaltoon. Eipä tule kylmä kun on näin ihanan lämmin paita päällä. Ja lankakin on ihanaa, ihan kivaa neulottavaa ja tuolla puikkokoolla valmistuikin ihan sukkelaan, kunhan koosta päästiin sopuun. Ainut hankaluus tässä oli, että välillä piti aina sovittaa, jotta tiesi onko tulossa sopivaa vai ei, mutta tulipahan sitten ainakin se sopiva.

11 kommenttia:

 1. Kaunis tunika! Ja sopivaan saumaan sait valmiiksi näille pakkasille :)

  VastaaPoista
 2. Näyttää tosi hyvälle ja on varmasti ihanan lämmin!

  VastaaPoista
 3. Ihanan nätti ja varmasti lämmin ja suloinen päällä :)

  VastaaPoista
 4. Kaunis tunika! Tykkään kovasti väristä ja mallista!

  VastaaPoista
 5. Kaunis tunika ja varmasti enemmän kuin tarpeen näillä pakkasilla!

  VastaaPoista
 6. Nätti tunika! Varmasti ihanan lämmin.

  VastaaPoista
 7. Kylläpä on kaunis tunika. Malli on tosi tyylikäs!! Ja lanka tavattoman kaunista. Upea kokonaisuus! :)

  -Ritva-

  VastaaPoista
 8. Yksinkertaisen kaunis tunika :) Malli meni jonoon!

  VastaaPoista
 9. Kiva ja takuu lämmin näihin säihin. Väri kaunis. Iso kaula-aukko on mun silmään oikein bueno :)

  VastaaPoista
 10. Kiitos taas kaikille aivan ihanista kommenteista! Tunika on kyllä ollut tarpeen tällä viikolla, pysynyt hyvin kylmä poissa :D

  VastaaPoista

kiva kun kommentoit :)