28. helmikuuta 2011

Grammoja kertyy

Valmiita hamsteritöitä olisi taas tarjolla. Vauvan villatakki ihanasta Markka Cashmeresukkalangasta valmistui eilen. Tästä oli ensin tulossa February Baby Sweater, mutta sitten se hieman epäonnistui hihojen osalta ja olisin kuitenkin joutunut purkamaan takin lähes täysin, joten purin kokonaan ja tein toisella ohjeella. Tämä on ilmaisohje ja mielestäni vallan mainio sellainen. Nappilistasta tein ihan yksinkertaisen, sillä tällä hetkellä (olen jäätävän flunssan kourissa) ei aivotoiminta vaan sisäistänyt, miten tuollainen i-cord nappilista tehdään.


Ohje: garter yoke baby cardi by by Jennifer Hoel 
Lanka: Markkalanka Cashmere sock, vihreä 74 g
Puikot: 4 mm
Koko: noin 6-12 kk
Muuta: viisi nappia


Lisäksi eilen valmistui kauluri. Tämä on sellainen rinkulamallinen joka sitten kiepautetaan muutaman kerran kaulan ympäri. Tein tämän kaksinkertaisesta langasta ja oli kyllä yhtä tuskaa seurata koko ajan, että molemmat langat ovat aina puikoilla mukana. Ohjeen mukaisesti tästä olisi pitänyt tehdä vieläkin korkeampi, mutta mulla on vissiin lyhyt kaula tai jotain, kun tämän verran eli 29 senttiä riittää mulle mainiosti.


Ohje: Stockholm Scarf by knittedblissJC 
Lanka: King Cole Merino Blend 4 Ply, väri mushroom 261 g
Puikot: 6 mm pyörö
Koko: venyttämättä 29 x 69 cm


Tämä kyllä venyy reilusti, joten kivasti saa kieputettua kaulan ympärille. Kuvat on nyt hieman mitä ovat, tällä hetkellä ei jaksa nähdä tämän enempää vaivaa, toivottavasti tuosta nyt saa selvän. Näistä kertyi grammoja lisää 335g. Huomenna vielä lisää näitä hamsteritöitä.

8 kommenttia:

 1. Todella kaunis huivi! (tahtoo itsekkin...!)

  Lisäsin itseni lukijaksi, en voi kuin ihailla neulomistaitoasi ja erittäin siistiä jälkeä! =)

  VastaaPoista
 2. Suloinen takki, niin keväinen...

  VastaaPoista
 3. Todella kaunis ja keväisen värinen villatakki :)

  VastaaPoista
 4. Miten ihanansievänherttainen takkinen! Ja tyylikäs kauluri myöskin.

  VastaaPoista
 5. Superihanan pirteä ja suloinen tuo vihreä takki! Ja kaunis kauluri, ihana väri siinäkin!

  VastaaPoista
 6. Ihastuttava pikkuvillatakki! Mielestäni tuo "perusnappilista" sopii tähän melkeinpä paremmin kuin i-cord.

  Myös kauluri näyttää hyvältä. Viikonloppuna näin tällaisen kieputettavan kaulurin käytössä, ja idea sellaisesta jäi muhimaan mieleeni...

  VastaaPoista
 7. Taas se on ehtinyt vaikka ja mitä! Mulla on itselläkin aikeissa tehdä tuolla samalla mallilla pikkunen takki, nyt ainakin kun sä olet mallin hyväksi ja kivannäköiseksi todistanut. :)
  Kauluri on kans kiva, noita olis hyvä olla olemassa miljoona - joka tilanteeseen sopiva.

  VastaaPoista
 8. Jenni: Kiitos :D kauhea miten kivoja kehuja, punastelen täällä :D

  Emma: Kiitos :D Keväänoloinen tosiaan :D

  Sufferiina: Kiitos, onhan tuo tosiaan aika keväinen :D

  hillanen: Voi kiitos :D

  Hepuli: Kiitos molemmista :D Kyllä tämä takki on aikasen pirtsakka :D Ja kaulurin väristä tykkään kovasti, harmi vaan että säät juuri lämpenivät.

  -maria-: Kiitos :D Perusnappilista sopii mainiosti, harmi vaan etten neulonut sitä samalla kun takkia, mutta eipä tuota kauan lisännyt. Mä oon koko talven katsonut kun muilla on näitä kiepautettavia ja vihdoin kun sen sain aikaiseksi niin eikös säät jo lämpene :D Kaipa tuota silti ehtii vielä käyttää :D

  Tiina: :D Kyllä näissä hamsteritöissä olikin tekemistä :D Tämä oli kyllä helppo malli ja lopputulos on mustakin kiva :D Kyllä näitä kaulanlämmittimiä sopii olla joka värissä :D

  VastaaPoista

kiva kun kommentoit :)