2. tammikuuta 2013

Pipoa ja myssyä

Syksyn mittaan on valmistunut muutama minulle niin tutulla toistolla tehty palmikkomyssy. Kim Hargreavesin Kat on vain niin kaunis myssy ja sopii niin monen makuun. Vanha harmaa kattini venahti pesun jälkeen täysin ja se tipahteli silmille tämän tästä. Mieskin jo kommentoi, että eikö neuloja ehdi itselleen edes myssyä tikuttaa. Vihdoin sain tehtyä itselleni tuollaisen ehkä hieman nahanruskean, sillä asusteet ovat tänä talvena kovin sävy sävyyn hankitut muutenkin. Ricon merino oli oikein kivaa neulottavaa, ja siitä löytyi tämä sopivan sävyinen värikin.Ohje: Kat by Kim Hargreaves
Lanka: Rico Design Essentials Merino DK, ruskea 85 g
Schachenmayr nomotta Extra Merino Big, musta 100 g
Puikot: 3½ ja 4 mm ruskeassa
4½ ja 5 mm mustassa
Ravelryssa: kiristävä pipo


Ystävälle valmistui sama katti mustana. Ohjetta piti hieman säätää, sillä tämä Big merino on paksumpaa lankaa, joten jätin yhden mallikerran pois ja palmikoistakin sai ottaa reilusti kerroksia pois. Tästä tuli kiva, mieluinen ja lämminkin vielä. Musta myssy on kyllä hankala kuvattava, varsinkin kännykällä, vaikka saa tuosta nyt jotain selvää.

Syksymmällä tuli myös tehtyä pyynnöstä Kat paksusta hahtuvalangasta. Lanka oli pyytäjän omista lampaista, joten myssyhän oli ihan kunnia neuloa. Tämän kanssa sai kyllä säätää ohjetta oikein uralla, mutta lopulta tämä pannumyssyä muistuttava päälämmike valmistui. En ole aiemmin paljoakaan hahtuvalankaa neulonut ja tämä oli vielä sellaista lampaalle vahvasti tuoksuvaa, joten opettava kokemus sinänsä. Mutta oli kyllä hienoa neulottavaa.


Ohje: Kat by Kim Hargreaves
Lanka: paksu hahtuvalanka noin 70 g
Puikot: 6 mm

Aputonttu teki myös sukkien lisäksi muutaman ihan rehdin pipon pakettiin. Kummipojalle tein vajaa vuosi sitten punaisen roikkuvan mallisen pipon ja samanmoisen hän sai nytkin. Sini-valko raidallinen tuli kummipojan veljelle ja punaraitainen poikien isälle. Konttiin valmistui myös valkoinen peruspipo, mutta siitä ei tullut napattua kuvaa, sillä kuka näitä nyt ihan kaikkia jaksaa kiireessä muistaa.


Ohje: Turn a Square by Jared Flood
Lanka: eri merkkisiä merinovilloja yhteensä n. 280 g
Puikot: 3½ ja 4½ mm
Ravelryssa: joulumyssyjä

9 kommenttia:

 1. No siinä on pipo poikineen! Tuo sun oma pipo on mun suosikki. :)

  VastaaPoista
 2. Kauniita ovat kaikki. Ja etenkin mätsäävät asusteet!

  VastaaPoista
 3. Ihania pipoja. Mä kyllä olen tykästynyt tohon Turn a Square ohjeeseen =)

  VastaaPoista
 4. Oletpas ahkeroinut pipoja kerrakseen! Hienoja ovat kaikki, raidallisissa on kivat väriyhdistelmät.

  VastaaPoista
 5. Ai että on hyvän väriset asusteet, miulle kans! Kivoja katteja :)

  VastaaPoista
 6. Kivoja pipoja! Sulla on aina nuo raidat niin ihanasti ajateltuja ja yhteensopivia!

  VastaaPoista
 7. Kauniita pipoja. Tuo Kat on jäänyt mieleeni jostain, ehkä täältä? Saakohan sen ohjetta ostettua erikseen vai onko hankittava koko kirja?

  VastaaPoista
 8. Söpöjä raitapipoja ja kovin kaunis on tuo Kattikin. Varsin muhkeat palmikot, tarkenee varmaan kovemmillakin pakkasilla. :) Ja ihania nuo sinun asusteet, vissiin noita samaisia kenkiä on tullut kaupassa monet kerrat hypisteltyä. :)

  VastaaPoista
 9. Bongasin blogisi etsiessäni kivaa pipo-ohjetta sitä kautta löysin tämän Katin. Kovasti olen yrittänyt kirjastoista metsästää kirjaa, jotta saisin ohjeen, mutta huonolla menestyksellä. Mistäköhän sinä mahdoit ohjeen/kirjan löytää? En sokkona yhden ohjeen takia haluaisi kirjaa ulkomailta tilata - kun en sitä kirjakaupastakaan löytänyt.

  VastaaPoista

kiva kun kommentoit :)