13. marraskuuta 2013

Hermione's Everyday Socks

Puolikas mysteerisukka, joka olikin puolitoista sukkaa, on saanut kaverin. Mallina on Harry Potterista tutun Hermionen jokapäiväinen sukkamalli tai no ainakin tämä on suunniteltu Hermionea ajatellen. Yksinkertainen ja helppo, mutta oikein kaunis malli, joka mielestäni sopii hyvin kirjavalle langalle.
 
Lanka onkin sitten asia erikseen. Näitä Regian Allround Colorin keriä olisin voinut ostaa useammankin, mutta jouduin jo ihan järkisyistä rajoittamaan määrän kahteen. Mistä tuleekin mieleen, että miten voi olla että Turun kokoisessa kaupungissa ei kukaan myy näitä Regian lankoja? Toki en nyt ihan jokaisessa ole nyt lähiaikoina ehtinyt käymään, mutta enpä ole Regiaan törmännyt kuin pieninä vauvasukkakerinä, muistaakseni. Nämä piti ihan Porista asti hakea. Siellä onkin avattu uusi lankakauppa, Villamolla, oikein mukava paikka. Tosin Villamolla on tainnut jo jonkin aikaa siellä olla, mutta mulle se oli uusi paikka.
 
 
Ohje: Hermione's Everyday Socks by Erica Lueder
Lanka: Regia Allround Color, väri 459, 70 g
Puikot: 2½ mm
Koko: 39
 
 
 
Mutta langasta, jos kerällä värit sopivat hyvin yhteen ja näyttävät kivalta, niin kerä kannattaisi ehkä säilöä majakkoon ja ihailla siinä, sillä harvemmin nämä kirjavat toimivat. On edelleen mysteeri, miksi ostan näitä kirjavia keriä, kun pidän semisolideista huomattavasti enemmän. Onhan näissä kivat värit ja suhteellisen harmonisia ne ovatkin yhdessä, mutta vähän liikaa selviä raitoja.
 
Taas kun tikutin nämä varresta alaspäin perinteisesti etenevät sukat, tuli mieleen, että olisikohan sitä aika opetella jotain uutta sukkarintamallakin. Vaikka sieltä kärjestä neuloen tai kokeilisi niinkin huimaa juttua kuin tiimalasikantapää tai sitten niitä kierrepuikkoja. Huimia askelia toisille, mulla ei tunnu ikinä olevan aikaa lähteä uusille urille. Toki jos vanha toimii niin miksi korjata?

14 kommenttia:

 1. Nätit sukat! Mäkin aina innostun kirjavista langoista, kun ne tosiaan näyttää kerällä niin herkullisilta, mutta sitten kun kädessä on sirkuspellen peruukin näköinen valmis juttu, niin vähän iskee harmitus... Mutta mulla tosin on kauneimmat lankakerät olohuoneen nurkassa esillä vanhassa puulaatikossa, siinä niitä ihailee mielellään :) Noiden Hermionen sukkien neulepinta saa kyllä tuon langan näyttämään paljon paremmalta mitä se todennäköisesti olisi sileänä neuleena :)

  VastaaPoista
 2. Heh, tiedän kyllä vaikeudet kirjavien lankojen kanssa, mut toisaalta iloitsen suunnattomasti kun löydän mallin, jossa lanka näyttääkin nätille :) Usein se tosin vaatii vähän epänormaalimpia sukkamalleja, mutta nautin niistäkin (kuin kunnon masokisti konsanaan) ;) Hermionet vielä neulomatta miulla, mutta aion kyllä. Sievät sukkaset nämä siunkin!

  VastaaPoista
 3. Minäkin pidän enemmän semisolideista ja jätän kirjavat suosiolla kaupan hyllylle:). Mutta tähän malliin tuo kirjava lanka sopii mainiosti. Yksinkertaisen kaunis!

  VastaaPoista
 4. Hermionet on hyvät. Mullakin on yhdet. Tuo lanka ja väritys näyttää toimivan loistavasto tuossa. Itselläkin on viharakkaussuhde valmislankoihin, kirjaviin sellaisiin... Inhoan. Ostan aina välillä. Tai joku sivupersoona osta....

  VastaaPoista
 5. Ah, tuota kirjavien lankojen tuottamaa houkutusta ja tuskaa. Hermionelle näyttäisi kuitenkin kirjava lanka sopivan ihan mainiosti, sillä sukat on tosi nätit! Pitää ottaa malli talteen ja kokeilla sitä kaapin perälle kätkettyihin pätkävärjättyihin ihanuuksiin/kamaluuksiin. :D

  VastaaPoista
 6. Ihanat sukat ja jo nimensä ansiosta kokeilemisen arvoiset ;) Itse olen tänä syksynä opetellut sekä kahden sukan neulomisen yhtäaikaa, että tiimalasikantapään, tosin kerratuilla silmukoilla, mutta kuitenkin ja suosittelen molempia lämpimästi! Ovat helpompia juttuja, kuin miltä kuulostaa :)

  VastaaPoista
 7. Olen miettinyt itse samaan. Semisolidivärit ovat eniten mieleeni, mutta silti päädyn ostamaan aina monenkirjavaa. Kun ostaisin edes yksiväristä, mutta ei. :) Tässä regiassa värihdistelmä on kyllä ihanan harmoninen ja seesteinen.

  VastaaPoista
 8. Tosi nätit sukat tuli! Pitääpä pistää malli mieleen :)

  VastaaPoista
 9. Yksinkertainen on kaunista, etenkin kun on noin tasainen käsiala :). Itse teen aina niin perinteisellä tavalla sukat, että voisi todellakin olla joku haaste paikallaan (tiimalasikantapää olis kyllä tosi kaunis ;) ).

  VastaaPoista
 10. Tosi kauniin väristä lankaa. Olen jo vuosia haaveillut lankahyllyköstä/maljakoista, joissa ihanat vyyhdit ja kerät olisivat esillä.. mutta en mä vaan raaskisi olla niitä käyttämättä. :D

  VastaaPoista
 11. Ihailtavaa, miten jaksat tikuttaa! Ihanat sukat!

  VastaaPoista
 12. Heips~!

  Siulle on haaste blogissani, otathan sen vastaan? :)

  VastaaPoista
 13. On tosi nätit sukat. Itsekin aloitin noin viikko sitten tuon Ravelryn mallin neulomisen... Käytän 2 pyöröpuikkoa nro 3 ja lanka on ohutta. Jäin vain miettimään, kun siinä ohjeessa ei ole lainkaan kavennuksia pohkeisiin. Meinaan tehdä täyspitkät polvisukat. KAVENSITKO SINÄ ennen kantalappua mitään ja jos, niin miten. Nyt vasta aloitin elämäni ensimmäisten polvisukkien teon.

  VastaaPoista

kiva kun kommentoit :)