24. helmikuuta 2014

Springtime Bandit

Lasten hoitopaikassa on ihana hoitotäti nimeltä Pia. Tai no heitä on itseasiassa peräti kolme, mutta juuri tämä nuorimmaiselle kovin tärkeä Pia lähti tammikuun lopussa toisiin haasteisiin. Yllätyksenähän se neulojalle tietenkin taas tuli, vaikka se oli tiedetty jo ennen joulua. Onneksi viikossa ehtii neuloa huivin. Jos siis neuloo yötä myöhään.
 
Huivi valmistui kuitenkin niin että sen ehti ihan pingottaakin ja kuvata päivän viimeisillä valonrippeillä. Harmi, että pikaisesti otetut kuvat eivät kauhean hyvin onnistuneet, sillä lasten mielestä äidin olisi pitänyt tehdä jotain ihan muuta kuin kuvata huivia. Kuvista ei nyt hirveän hyvin saa selvää mallista, mutta kaunis se on.
 
Mallikertoja tein ohjeen neljän sijaan peräti seitsemän, kun aikaa kerran oli runsaasti. Halusin vain käyttää kaiken langan. Ja lankahan kului lähes kaikki, muutama metri jäi. Lankana on Malabrigon sukkamerino, joka siis oikeasti ei ole sukkalanka. Huivin reunapitsin kaaviossa on muuten harmillinen virhe ja sitä tuskastelin aikani, kunnes löysin ravelryn projekteista muutaman merkinnän virheestä. Itse huivin sivulle tai ohjeeseen sitä ei ole merkitty. Ohjeessa siis reunapitsin kaksi oikeaa silmukkaa olikin merkitty langankierroiksi. Mutta tuli hieno ja saajakin tykkäsi. Mikäs sen kivampaa?
 

Ohje: Springtime Bandit by Kate Gagnon Osborn
Lanka: Malabrigo Yarn Sock, 808 violeta africana 99 g
Puikot: 4 mm
Ravelryssa: Springtime Bandit  
 

 
 


15 kommenttia:

 1. Kaunis huivi! Ja aika saavutus, kun oot sen saanut viikossa neulottua :)

  VastaaPoista
 2. Ihana tuo valitsemasi väri. Ihmettelisin jos lahjan saaja ei olisi mielissään, huivi on kaunis.

  VastaaPoista
 3. Kaunis huivi! Ja niin ihanan värinen.

  VastaaPoista
 4. Kaunis huivi ja saaja varmasti ilahtui noin kauniista lahjasta!

  VastaaPoista
 5. Vau, siitä huivista tuli huikeen kaunis!

  VastaaPoista
 6. Oi onnellista hoitotätiä, miten kauniin huivin sai :)

  VastaaPoista
 7. Onpa kaunis! Malli on ollut jonossani jo ikuisuuden, sillä en ole tajunnutkaan sen olevan noin upea.

  VastaaPoista
 8. Ihana huivi! Ja tuo väri! Onnellinen on tuo hoitotäti! Se on yllättävää mitä kaikkea kerkiää viimetipassa neuloa valmiiksi!

  VastaaPoista

kiva kun kommentoit :)