20. lokakuuta 2014

Belle Cable

Koska ihmisen mieli on horjuvainen, niin helposti sitä lankeaa, kun kaupan lehtihyllyllä loistaa uusi lehti. Onpa ihana kansi! Pakko ostaa! Tässä on varmasti monta kivaa ohjetta! No harvemmin on, mutta tulipa ostettua. Lankesin joskus keväällä ostamaan Kotiliesi neuleet -lehden ja kohta pian totesin, että en taida tästäkään lehdestä neuloa yhtikäs mitään. Lehti kuitenkin jäi pyörittelemään neulekoriin ja ihastelin kantta aina välillä.


Saman tarinan voisi kertoa Langin Novena langasta, johon lankesin keväisellä Porin reissulla. Lähdimme anopin kanssa lankakauppaan, joka juuri tuona lauantaina olikin sairauden takia kiinni. Mutta kun kerran on lankaa saatava niin onneksi toinen lankakauppa olikin vielä auki. Lavikolle siis! Siellä sitten hypistelin yhtä ja toista kerää, mutta matkaan lähti lopulta kolme kerää aivan ihanaa Langin Novenaa. Ihan pakko saada! Koska tuossa vaiheessa kevättä ei enää ollut tarvetta uudelle myssylle, jäi lankapussikin pyörimään neulekoriin ja odottamaan oikeaa hetkeä.

 
Ohje: Belle Cable Hat by Martin Storey
Kotiliesi neuleet 1/2014, Moda 5/2011
Lanka: Lang Yarns Novena, ruskea 40 g
Puikot: 4 ja 4½ mm
Ravelryssa: Belle Cable Hat


Viime viikolla se sitten tapahtui. Hetki oli koittanut. Lehti ja lanka kohtasivat ja minulla sattui olemaan vapaat kädet. Tuon minä teen ja tuosta langasta! Ja puikotkin olivat juuri sopivasti vapautuneet syksyn ensimmäisen pipotekeleen jäljiltä. Lanka oli ohuempaa ja puikotkin ohuemmat kuin ohjeessa, mutta ohjeen mukainen malli oli baskerimallinen ja minä halusin vain kevyesti myssymäisen. Sopassa oli kaikki katastrofin ainekset valmiina. Mallitilkkuja ei tässä kodissa arvosteta!  
 
Neuloin milloin ehdin viikon ajan kunnes yhtenä iltana pääsin kavennuksiin saakka. Kello kuitenkin kertoi, että olisi aika mennä nukkumaan. Ilmeisen voimakas neulontavimma vaati kuitenkin päätöksen ja heräsin kolmen aikaan yöllä täysin virkeänä ja valmiina päivään. Yritettyäni aikani nukahtaa uudelleen, luovutin ja hiivin neulomaan. Bambusukkapuikkoja ei löytynyt mistään, joten hiiren hiljaa kilistytin metallisia sukkapuikkojani, jotta muu perhe ei heräisi. Ja Bellestä tuli täydellinen! Siinä on palmikoita, se on juuri sopivan myssykkä, kevyt, kaunis ja ihanan värinen!


Luulenpa, että näitä tulee neulottua vielä muutama. Ja huoli pois pullea lankavarastoni, et pääse kutistumaan. Ensi töikseni palkkatöistä päästyäni marssin Käsityö-Elisaan ja tilasin lisää tätä ihanuutta parissa värissä. Tästä kun saisi villapaidan niin voi autuutta!

14 kommenttia:

  1. Mulla on vähän sama homma, ostin samaisen lehden ja ihailen sitä aina välillä... Vielä en ole siitä neulonut mitään. Kaunis pipo :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Lehdissä on kyllä kauniita kuvia ja kivoja mallejakin joskus, mutta tekemättä ne ikävä kyllä aina jää... Täytynee yrittää petrata kun näin kivan nytkin sai :)

      Poista
  2. Minullakin on vähän samanlaisia kokemuksia noiden lehtien kanssa... Mutta saitpahan kauniin pipon! Novena on tosiaan aikas ihanaa lankaa. Minä neuloin siitä viime talvena ainakin kolme Rikkeä ja taas olisi Novenaa odottamassa. Ehkä se päätyykin tällä kertaa Rikken sijaan tuollaiseksi palmikkopipoksi... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lehtiä kyllä helposti kertyy ja en mä ainakaan muista sitten enää, että mikä malli oli missäkin ja harvemmin niistä ideoita lähden etsimään vaan suuntaan nettiin. Piposta tuli ihan lempi kuten myös langasta! Rikke ja novena on kyllä testaamisen arvoinen idea! Kiitos vinkistä :)

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Kiitos! Väri on kyllä niin ihana ja ihan mun lempivärejä :)

      Poista
  4. Mäkin haluan herätä aamuyöllä virkeänä neulomaan! :D
    Mulla Novena on juuri puikoilla neuletakin muodossa, Eiran lankojen viime vuoden lehden ohjeella. Ihana lanka, tosin hieman lähtee nöyhtää, mikä takertuu sieraimiin. :D Pipojakin löytyy ainakin kaksi tuosta langasta, se on Rikkeen ihan huippulanka!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kannata herätä! Se kuluva päivä on yhtä tuskaa, kun ei nuo meidän lapsoset tarhan jälkeen ymmärrä, että äiti on väsy. Eikä kyllä ymmärretä töissäkään... :D Neuletakki novenasta on kyllä nyt mun haave! Sinullakin rikke tästä :) Täytynee siis kokeilla!

      Poista
  5. Ja minä kun olen juuri yrittänyt kouluttaa itseäni siihen, että ostaisin lankaa vain kun se mainitaan ohjeessa, jonka aion toteuttaa kuukauden sisällä... ;) Kaunis piposi ei kannusta tähän, eihän. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä rajoite tuollainen :) En nyt varsinaisesti kannusta tuota noudattamaan, mutta yrittää voi ;) Tämä lanka on kyllä ihana... :D

      Poista
  6. Nää palmikot näyttää kyllä hyvältä asusteessa kuin asusteessa. Suosikkipipoainesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Palmikot on ihania! On kyllä suosikkipipoainesta, mulla on jo kolmas puikoilla :D

      Poista

kiva kun kommentoit :)