14. lokakuuta 2014

Windschief

Se on syksy taas. Pidän syksystä noin niin kuin yleensä, sillä olen itse syksyn lapsia. Syksy tuo tullessaan ikävän ahdistavan tunteen, että jotain tarttis tehdä. Neuloa sukkia, huiveja, kaulureita, lapasia ja pipoja. Eihän se pakko ole, mutta kun periaattessa sitä tahtoo, mutta pakolla tehty ei oikein ikinä toimi.

Viime keväänä pikkuveljeni ilmoitti hävittäneensä tekemäni pipon. Pipo oli jo vuosia palvellut, joten ehkä uuden aika oli muutenkin. Kuulemma samanlainen Jacques Cousteau pipo kelpaa kuin aiempikin oli. Ja värinä tumma, mielellään harmaa. Onnistuu, totta kai!

Ajattelin neulovani pipon keväällä, viimeistään kesällä. No mutta mitä ihminen tekee viime tipassa, jos ei juuri tälläisiä töitä? Syyskuun alussa huomasin parina aamuna itsekin jo miettiväni, että niin se Villen pipo... Kohta se soittaa, alkaa olemaan kylmät aamut... Ja niihän se puhelin sitten soi. Mutta olinhan sentään jo ajatellut asiaa valmiiksi, vaikka ei sen veljen päätä lämmitäkään. Tekemiseen ei kauaa menisi.


Ohje: Windschief by Stephen West
Lanka: Wendy Merino Bliss, tummanharmaa 49 g
Puikot: 4 ja 4 ½ mm
Koko: L
Ravelryssa: Windschief


 Olin törmännyt Windschief pipoon blogeissa ja koska aioin jo toteuttaa veljeni väritoiveen niin mallitoive sai nyt jäädä. Tahdoin kokeilla uutta mallia, joten tämä puikoille. Valmista tuli parissa päivässä. Hieman jouduin kertaamaan ohjetta, kun pääsin kavennuksiin, että miten nuo silmukkamerkit oikein sijoittuu? Mutta syyttäisin siitä kyllä enempi väsynyttä päätäni kuin ohjetta. Ohje oli oikein simppeli, malli on kiva ja nopea neuloa ja jopa L-koon pipoon riitti yksi kerä.

Luonnollisesti piposti piti ottaa vielä valokuva. Ei se haittaa vaikka toisen päätä jossain vähän paleltaa. Päivänvalo, molemmat aikuiset kotona, kamerassa virtaa ja sopiva hetki näyttävät olevan yllättävän vaikeita saavuttaa. Valokuvien ottamisessa meni toista viikkoa, mutta vihdoin on pipo postissa! Pahoittelut Ville viivästymisestä, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan...

7 kommenttia:

 1. Minunkin on pitänyt jo ajat sitten neuloa tuo! Pitäisiköhän kaivella lankakoreja, niin hyvältä nimittäin näyttää tuo neulomasi Windschief. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna! Tähän riittää mainiosti yksi kerä dk-lankaa, joten varmasti sunkin varastoista löytyy kohde tätä varten :)

   Mallina kiva ja sopii miehelle, mikä on aina tietty plussaa. Kun vaan sopisi tuolle omallekin miehelle, mutta hänellä on sellainen pää, että täysin sopivaa myssyä en vielä ole onnistunut neulomaan. Ehkä vielä joskus :D

   Poista
 2. Kiva malli ja kaunis toteutus. :)

  VastaaPoista
 3. Todella kivan oloinen malli. Täytyy sukeltaa lankakoriin, jos sieltä löytyisi tälle mallille sopivaa lankaa...

  VastaaPoista

kiva kun kommentoit :)