10. marraskuuta 2009

Vaihteeksi valmista

Ensin esitellään pikkutekoset, jotta kamalin kuva ei heti pläjähdä silmille.

Kauluri Stiinalle. Ilonpyrähdyksiä ei tämäkään äidin tekele aiheuttanut, mutta kyllä tätä kaivattiin kun se pari päivää oli pesun vuoksi poissa käytöstä. Eli valmistunut jo aiemmin, ajan puutteen takia jäänyt esittelemättä.Ohje: Kauluri, hieman sovellettu pienempi versio, kirjasta Hyvän olon neuleet
Lanka: Sirdar Snuggly Baby Bamboo, väri 142 Cherry Lips, 30 g
Puikot: 4 mm

Neulos muuten huopui hieman pesussa, vaikka langassa on vain 20% villaa ja loput bambua. Vyöte kyllä sallii pesun 40 asteessa. Tosin ei haitannut yhtään, neuloksesta tuli vain tiiviimpi ja pehmoisempi.

Sukat vauvalle. Nyt vain odotetaan onko ystävien tulokas tyttö vai poika ja laitan sitten pikku koristeet sen mukaan.Ohje: Vauvan sukat marttojen ohjeella
Lanka: Novita wool luonnonvalkoinen vajaa kerä
Puikot: 3½ mm

Sitten se hirvityskuva, saa ohittaa nopeasti. Näistä olisi voinut ottaa toki tasokuvatkin mutta nämä tuli otettua ja lahja lähti matkaan, joten näillä mennään... Veljen vaimokkeen syntymäpäivälahja. Hyvää syntymäpäivää Peppi!Ohje: Lina samalla mallilla tehty pipo ja sovellettu mallia kauluriin.
Lanka: Evita 190g
Puikot: 4 mm

Lankaa oli aivan kamala neuloa. Langassa on yhdessä paksu beige lanka sekä kullanhotoinen ohut lanka, joka oli koko ajan solmussa ja tippui silmukasta tai puikko meni sen läpi. Aloitin piposta ja loput langasta käytin kauluriin. Pipoon meni 70 g ja kauluriin sitten loput. Pieni nytty jäi, mutta ei olisi riittänyt uuteen mallikertaan. Kyseessä on puuvilla/polyakryyli/viskoosi-lanka, josta tuli lopulta kaunis lopputulos paitsi kuvassa mallin päällä, hyi mikä kuva yrittäkää kestää...=) Kuvassa kauluri on ihan rutussa, en sitä mitenkään asetellut ja mies vai rapsi muutaman kuvan. Ensi kerralla täytyy ajatella pidemmällä tähtäimellä, ei täälläkään ihan mitä vain voi esitellä.

Lisäksi nyt esitellään minun ihan itse neulomani ensimmäinen huivi! Olen ihastellut ja huokaillut huiveja siellä ja täällä mutta nyt sitä voi tehdä myös kotona, ainakin jonkin aikaa, sillä tämä menee joulupukin konttiin.Ohje: Lehmus Ullasta
Lanka: Novita rose mohair sininen, 150g
Puikot: 5 ½ mm

Lankaa olisi voinut olla enemmänkin, yhden kerän verran. Väri vaan on poistunut myynnistä, joten tuo kolme kerää sai riittää. Malli oli helppo neuloa, kunhan vaan sain tarpeeksi aikaa opetella mallikerran. Välissä en edes yhtä kerrosta saanut neulottua kun jo neiti roikkui langassa tai jalassa. Siitä suuremmalla syyllä mallina toimii Stiina. Huivia ei ole vielä pingoitettu, etsin sopivaa alustaa, ehdotuksia? Tämä lehmus menee joululahjaksi miehen Mummille. Huivi valmistui lopulta nopeasti, pelkäsin että takoisin tätä tuskaisena vielä pari päivää ennen joulua.

Sitten on taas ostettu lankaa, sinänsä ok, sillä Tampereen reissu peruuntui, täytyy tyytyä odottamaan maaliskuuta ja Turun messuja.

Tofutsies lankaa, josta tulisi sukat itselle, kun ehdin eli joulun jälkeen. Edelliset lähtevät pukinkonttiin.Katian merinosta piti tulla pipo miehelle, mutta onhan tuo minunkin mielestä liian kiiltävää, joten menee mietintä myssyyn. Sublime Extra Fine Merino Wool DK tuli Lina vihdoin myös minulle, mutta se on liian piukka minun päähäni ja nousee koko ajan ylhäältä kuten sulovilenillä... Eli en ihan kauheasti käytä sitä, sekin pitäisi kai täällä esitellä.Tästä tulee kauluri naapurin tytölle kunhan edes yhdet nelosen puikot vapautuvat.Sukkalankaa. Regiasta on tulossa sukat konttiin ystäväperheen kaksosille ja vaikka tytöillä onkin pienet jalat niin ostin varmuudeksi Käsityö-Elisasta toisen kerän, kun siellä kerran olin. Eipä tarvitse sitten viime hetkellä juosta ostamassa lisäkeriä.Novitalta Woolia ja Tempoa, sukat Stiinalle ja pipo ja lapaset itselle uusimmasta novita lehdestä.
Lankabaarista Dropsin Silke Alpacaa kolme kerää alelaarista.Regian sukkalankaa tulevaisuuden sukkatarpeisiin, myös alessa.Dropsin alpacaa ah-niin-ihanaa neuletakkia varten joulukuuta odotellessa.Ja loppuselityksenä niin mulla oli kyllä lahjakortti molempiin lankakauppoihin, että nih!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

kiva kun kommentoit :)