12. syyskuuta 2010

Tytärlapsen syystamineet

Se on taas saanut jotain puikoilta. Tyttärelle ja sen serkkutytölle. Pipoa ja kauluria. Se yrittää olla muiden mukana hyvä äiti. Lapasista oli myös meillä jotain puhetta, mutta ne eivät ole vielä toteutuneet. Tai sitten voisi vedota mummuun. Vastuuta pitää jakaa ja vastuunsa se on mummullakin. Lanka olisi valmiina ja puikot vapaana, mutta kun on tätä omaakin touhua tässä ja naisia pitää huivittaa. 


Ohje: myssy x 2 omasta päästä
Lanka: Teetee Primavera 37 g ja Sublimen Baby Cashmere Merino Silk DK 40 g
Puikot: 4 mm

Järkevä olisi tehnyt pipon resorin pienemmillä puikoilla, minä en muistanut olla järkevä. Liilassa on silmukoita kok ajan 88, mutta vaaleanpunaisessa 92 ja resorin jälkeen lisäsin vielä 4 extraa, koska veljentyttärellä on kuulemma iso pää. Isältänsä perittyä, kuulemma.


Ohje: Kaulurin ohje sovellettuna ohuemmalle langalle kirjasta Hyvän olon neuleet
Lanka: Teetee Primavera ja Sublime Yarns Baby Cashmere Merino Sílk DK
Puikot: 4 mm

Ohje: virkattu kukka, Frida Pontén Virkkauksen ilo
Lanka: lilahtava puuvillalanka
Koukku: 3½ mm

Lankaa näihin meni kaksi kerää. Yksi vajaa kerä riitti myssyihin ja loput tuhlasin surutta kaulureihin. Kaulureista tuli pidemmät ja komeammat kuin ennen. Lämmittää hieman alempaakin, ei nyt ihan villatakkia kuitenkaan korvaa, mutta jos nyt tuota yläkroppaa lämmittäisi kuitenkin. Vaaleanpunaisesta ei ole kuvaa, sillä kamera on miehen matkassa ja mies on virkistäytymässä Riikassa. Täällä sitä juhlitaan vuosirenkaiden lisääntymistä tänään ihan kaksin lapsen kanssa. Herätys oli aamulla, kun kello näytti seitsemän ja jotain. Näin väsyneillä silmillä ei nähnyt viimeisiä numeroita, mutta alku kertoi jo kaiken tarpeellisen, aivan liian aikaisin. Ei aamiaista sänkyyn, viereen kiipesi vain niiskuttava tyttönen, jonka aamupalantekotaidoista en vielä tahtoisi ottaa selvää. Neiti on saanut yön aikana vuotavan nenän ja äidillä taas on vatsa kipeänä. Liikaa kakkua ja liian vähän vaatteita, luulisi sitä jo tässä iässä tietävän. Oppia ikä kaikki.

10 kommenttia:

 1. Hienot tuotokset, tosi söpösiä! =) Ja onnea!

  VastaaPoista
 2. Söpöt myssyt ja somat lapsukaiset :)

  VastaaPoista
 3. Oi miten kauniit ja lämpimät tamineet.

  VastaaPoista
 4. Ihania myssyjä ja kauniita tyttösiä. Onnea myös minulta.

  VastaaPoista
 5. Nättejä neulomuksia ja suloiset lapset! :)

  VastaaPoista
 6. Ihanat pipot ja kauluri! Ihan supersuloiset värit! niin ja Onnea :)

  VastaaPoista
 7. Kiitokset kaikille kehuista ja onnitteluistakin! :D

  VastaaPoista
 8. Voi että on taas kauniita neuleita. Myssyt ja kaulurit aivan ihania ja söpöset on pikku-neiditkin. ja nuo huivit tuolla aikasemmassa postauksessa on kyllä myös kauniita, tyylikkään yksinkertaisia ja nuorekkaita.

  VastaaPoista
 9. Maila: kiitos ihanista kehuista!

  VastaaPoista

kiva kun kommentoit :)