1. syyskuuta 2010

Rowan Revive Kerchief

Neulottuani miehen siskolle huivin Rowanin Revive langasta tiesin heti, että haluan tuollaisen myös itselleni. Koska elokuu oli lankalakon puolesta jo muutenkin menetetty, marssin lankakauppaan ja ostin revivea, pitkän pohdiskelun jälkeen, ruskeassa sävyssä. Aloitin jo neulomaan samanlaista shetland-huivia, mutta pitsikuvion lukuisat reiät häiritsivät ja purin työn. Onneksi on ihana blogimaailma sekä Ravelry ja sieltä muistin BrooklynTweedin tekemän Romney Kerchiefin. Sen inspiroimana neuloin simppelin mutta ihanan huivin ihan itselleni.


Ohje: Romney Kerchiefia lainaten 
Lanka: Rowan Purelife Revive, väri basalt 138 g
Puikot: 5,0 mm 100 cm pitsi-Addit


Aloitin 9 silmukalla, kolme reuna silmukkaa ja yksi keskellä. Lisäsin silmukoita kuten monissa huiveissa eli reunasilmukan jälkeen ja keskisilmukan molemmin puolin. Nurjalla puolella sitten neuloin langankierrot kiertäen, jotta huiviin ei tulisi reikiä. Lisäksi neuloin 6 ja 8 kerrokset nurjalla puolella oikein. Tästä tuli oikein simppeli ja minä tykkään ihan hirmuisesti. Ja väri, sekin on just eikä melkein täydellinen. Virkkasin loppulangasta samanlaisen kukan omaa myssyäni varten kuin kuvissa hienosti poseeravalle kälylle aiemmin. Nyt sitten puuttuu enää se oma myssy.


Koska huivi oli helppo ja nopea neulottava, halusin kokeilla jotain ekstraa ja ensimmäistä kertaa päättelin huivin käyttäen "sewn bind offia" eli ommeltua päättelyä. Työlästä mutta todella siistin reunan sillä saa. Tätä en pingottanut lainkaan, sillä halusin huivin heti käyttöön. Muutenkin kun on lähiaikoina pingotellut huiveja, niin olen pohtinut pingotuskaapelien ostoa. Helpottaisi suoran reunan saamista huiviin huomattavasti.

Sukkasato alkaa tänään ja ehkä iltasella ehdin aloittaa sukatkin. Mallin olen jo päättänyt ja aion neuloa Undulating Rib sukat kirjasta Favorite Socks. Lankaa ehdin vielä päivän mittaan pohtia, noita sukkalankoja kun on niin monia hienoja...

8 kommenttia:

 1. On kyllä tyylikäs ja oikein hyvin syksyyn sopiva huivi! =)

  VastaaPoista
 2. Kaunis väri! Mulla on samasta langasta yhtä hihaa vailla valmis neuletakki/jakku, tykkään kovasti langasta!

  VastaaPoista
 3. Ihanahan siitä tuli :) . Myssyn kanssa täydellinen syyssetti.

  VastaaPoista
 4. Huivi on yksinkertaisuudessaan kaunis. Tässä langassa on kyllä monia kauniita värejä, niin kuin tämäkin! Kiinnostuin tuosta päättelytavasta, pitääkin googlata ohjeita ja kokeilla joku kerta!

  VastaaPoista
 5. Riikka: kiitos! Hyvin sopii sinisen syystakin kanssa. :D

  Hepuli: Mä tykkään myös, ihana elävä ruskea. Tämä lanka on kyllä ihanaa, tästä voisi neuloa vaikka mitä.

  Heidi: Kiitos! Myssymallia vielä mietin, ehkä teen taas Marion. Sain eilen postissa Brave New Knits kirjan ja siinä oli aivan ihanan hassu lehtimyssy! Rakautta ensi silmäyksellä, ois mulla siihen sopiva lankakin, mutta katsotaan josko löytyis aikaa... Kun se on tietty englanniksi ja on kaaviota ja silmukatkin luodaan mulle ihan uudella tapaa...

  Outi: Kiitos! Simppeli oli hakusessa ja sen sain. Mä voisin ostaa tätä lankaa ihan missä värissä vain! Tuo on hieman aikaavievä päättely tapa mutta reunasta tulee tosi siisti ja huivissa tärkeintä, se joustaa. Ihana oppia jotain uutta :) Mä katsoin vinkkiä täältä http://knitty.com/ISSUEsummer06/FEATsum06TT.html

  VastaaPoista
 6. Kiitos vielä linkistä! Pitänee kokeilla heti sukanvarren päättelyyn :)

  VastaaPoista
 7. Outi: ole hyvä vaan, toivottavasti oli apua. :)

  Emma: Kiitos! On se rouhean näköinen, mutta kaulassa pehmeä kun on puuvillasekoitetta. Lämmittää mukavasti vaan ei vielä liikaa. :)

  VastaaPoista

kiva kun kommentoit :)