10. maaliskuuta 2014

Raapivia paljetteja

Viisivuotias tahtoi kaulurin. Sellaisen rinkulan, jonka saa kietoa kerran ja toisenkin kaulan ympärille. Isoilla tytöillä on sellaisia. No ei siinä mitään, tätä varten oli ostettu jo kolmisen vuotta sitten langatkin. Novitan Crystalia, siis muovia, jossa on paljetteja yhdessä säikeessä kiinni. Kympin puikoilla ja ranteet tykkää. Ai ai.
 
20 silmukkaa ja 2 oikein, 1 nurin joka kerroksella ja tulee tälläistä valepatenttia tai jotain. Pari tuntia ja kaksi kerää neuloin ja hyvän mittainen tuli. Harmi vain, että jäljelle jäi nyt yksi kerä. Kaulurista tuli arvion mukaan juuri hyvä, mitta on sopiva ja paljetit kivoja. Paitsi että nehän raapii kaulaa! Mutta mitä sitä ei naisenalku kärsisi kauneuden vuoksi. Toistaiseksi tämä on selvinnyt suht elävänä tarhan mutaleikeistä.


Ohje: oma säätö, 20 s, 2o 1n joka kerroksella
Lanka: Novita Crystal, vaaleanpunainen 200 g
Puikot: 10 mm
Ravelryssa: Crystal

 
Loppuun vielä hauskaa faktaa. Itse opin neulomaan 7-vuotiaana, mutta meidän viisivuotias on tahtonut jo vuosia oppia neulomisen jalon taidon. Innostus on 100%, kuullun ymmärtäminen ehkä 10%, hermot 0%. Ei hyvä yhdistelmä. Ehdin näyttää yhden silmukan, kun neiti väittää jo osaavansa ja nappaa puikot käsistä. Tätä on kokeiltu kerran jos toisenkin ja Fammo osti neidille jopa lasten puikotkin, ehkä kokoa 4 mm. Ei onnistu.
 
Tätä kauluria neuloessa tuli pidettyä pakollinen tauko ja kun palasin sohvalle, yllätin neidin neulomasta! Luonnollisesti kauhussani nappasin puikot pois vain huomatakseni, että neiti oli neulonut lähes koko rivin siistiä oikeaa! Nyt hänellä on käytössä paksut puikot ja lanka ja suuret suunnitelmat mitä neulotaan. Tässähän saa kohta alkaa pelätä lankojensa puolesta!

8 kommenttia:

 1. Ihana! Tuollaisesta meidänkin vanhempi tyttö tykkäisi:)

  Meillä muuten vanhemmalta (8 v) sujuu virkkaus hyvin, mutta ei millään riitä hermot neulomisen opetteluun. Pitäiskin kokeilla mitenhän kärsivällisesti neiti 5 v jaksaisi opetella.

  VastaaPoista
 2. Ihana huivi. Meillä ekaluokkalainen poika neuloo jo tosi siistiä, vaikka alku kuulosti ihan samalta kuin teillä!

  VastaaPoista
 3. Suloinen huivi ja niin tyytyväisen näköinen neiti :) Meilläkin on tuollainen kimaltava ja raapiva huivi, jonka tein syksyllä. Se pysyy tiukasti huivikorissa käyttämättömänä :) Kimaltavat säärystimet sen sijaan ovat kovassa käytössä ja ajavat asiansa! Meidän neiti 5v kysyi juuri viikonloppuna, että koska opetan hänet neulomaan. Nyt voisi siis olla otollinen aika... :)

  VastaaPoista
 4. Onpa ihanan tyttömäinen tuubi - ihan sellanen isojen tyttöjen juttu tosiaankin! :)
  Minä yritin (vuosia sitten) opettaa täysin oikeakätisenä vasenkätistä tytärtäni virkkaamaan ja neulomaan, mutta eihän siitä mitään tullut. Hermot meni kummaltakin. Onneksi koulussa kässän ope osasi virkata ja neuloa vasenkätisestikin. Ihan hurjan innostunut käsityöihminen ei tytär ole - ainakaan vielä - mutta osaa kyllä lapset, sukat ja pipot tarpeen tullen (poikakavereille) neuloa! :D

  VastaaPoista
 5. Ihan samat meiningit on meilläkin. :) Hyvin tutulta kuulostaa erityisesti nuo into/kuullunymmärtäminen/hermo-prosentit. Kaveri opetti virkkaamista lapselleen niin, että piti tätä sylissä ja laittoi langan koukulle. Lapsen homma oli sitten tehdä silmukka eli opetella sitä oikeaa ranneliikettä ensin. Minusta oli ihan hyvä oivallus, että pilkotaan homma eri vaiheisiin, ettei ihan kaikkea tarvitsekaan handlata kerralla. Mietin, että seuraavan kerran voisin yrittää soveltaa samaa ajatusta neulomiseen. Hmm...! Ps. Huivi on kiva ja tyytyväinen neiti.

  VastaaPoista
 6. Ihana isojen tyttöjen huivi :) Tsemppiä neulomisharjoituksiin, kiva kun intoa opetteluun on! Odottelen, että oma tytär kohta 1-v kasvaa...

  VastaaPoista
 7. Oi ihanaa! Oon puhunut pojalle että sitten kun hän on vähän isompi niin äiti opettaa neulomaan että voi tehdä _ihan itse_ omat lapaset ja sukat ja muut... nyt vielä on ihan "joo!" meininki, saa nähdä mikä sitten joskus vuosien kuluttua kun oikeasti on ajankohtaista ;)

  VastaaPoista
 8. Ihana tyttö!

  Meidänkin ekaluokkalainen kiertää välillä silmät kiiluen mun lankalaatikoitani. Virkata poika osaa kans jo joten kuten.

  VastaaPoista

kiva kun kommentoit :)